El Hizjra

Sinds 1987 levert El Hizjra in Amsterdam, voor Amsterdammers en binnen Nederland an sich langs meerdere lijnen een belangrijke bijdrage aan de kennis over en begripsvorming van de Arabische kunst en cultuur. El Hizjra toont hiermee bovendien de (klein)kinderen van migranten uit het Arabische cultuurgebied hoe mooi, rijk en veelzijdig de cultuur van hun (voor)ouders is en hoe groot de kracht van het woord kan zijn. Zo vormt El Hizjra een artistieke brug tussen culturen.

De artikelen die ik tussen 2013 en 2015 schreef voor het digitale al.arte.magazine vormden de brug naar de Amsterdamse stichting El Hizjra, een literaire organisatie gericht op kleurrijk talent.

Freelancer
Sinds eind 2015 zet ik mij regelmatig in voor El Hizjra als redacteur en fondsenwerver. Dat heeft tot dusver geresulteerd in de samenstelling, redactie en coördinatie van drie literaire bundels, de projectcoördinatie van het eerste half jaar van het educatieve literaire jongerenproject Radicaal Schrijven, projectassistentie tijdens door El Hizjra georganiseerde events, aan El Hizjra gerelateerd redactiewerk en het schrijven van diverse subsidieverzoeken.

Het leed van HeddaBekroonde poëzie
Ik kende El Hizjra al van de jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs, de literaire springplank voor o.a. Abdelkader Benali, Mounir (Monique) Samuel, Mohammed Benzakour, Murat Isik en Said El Haji. Drie keer op rij, in 2010, 2011 en 2012, mocht ik de Aanmoedigingsprijs ontvangen voor mijn poëzie in de categorie 26+. Mijn inzending ‘Schilder mij’ verscheen in 2010 in de destijds door uitgeverij Van Gennep uitgegeven bundel ‘Het leed van Hedda’, die de inzendingen van de winnaars van die editie bevat.

In 2015 behaalde ik een finaleplaats met mijn poëzie.  Het gedicht waarmee ik de finale haalde, ‘Ik wil me binden en vrij zijn’, staat in de door Uitgeverij Jurgen Maas uitgegeven overzichtsbundel van de El Hizjra Literatuurprijs 2013-2015, getiteld ‘De kleur geel’.

De Kleur Geel El Hizjra

 

 

 

 

 

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close