Adel Imam 16-06-2009 bij premiere ‘Bobbos’ in Tuschinski

PERSBERICHT 04-06-2009

Omstreden Arabische filmster bij première Tuschinski
Adel Imam, Koning der acteurs van de Arabische wereld , woont dinsdagavond 16 juni in Tuschinski de Nederlandse première bij van zijn nieuwste film ‘’Bobbos’’. Hij speelt daarin o.a. met grote acteurs als Yousra, Ashraf Abdel Baki en Raga Al Geddawi . ’’Bobbos’’ gaat over de bekende zakenman Mohsen Hindawi, die noodgedwongen alles uit de kast moet halen om tijdens de economische crisis het hoofd boven water te houden. Tijdens deze première zullen bekende Nederlandse acteurs en artiesten aanwezig zijn.

Bedreigd
Adel Imam is in een acteur die geen blad voor de mond neemt. Persoonlijk maar ook in zijn films heeft hij een uitgesproken mening over de ontwikkelingen in Egypte en de Arabische wereld als het gaat om corruptie, religie en terrorisme. Onlangs is hij nog bedreigd door radicale groeperingen wegens zijn scherpe en kritische houding naar de Palestijnse organisatie Hamas tijdens de Israëlische invasie in de Gazastrook. Adel imam is altijd opgekomen voor de slachtoffers van geweld. Spreekt zich ondubbelzinnig uit over terrorisme. Hij gaat verder en vertolkt zijn visie op terrorisme als hoofdrol in de spraakmakende film ‘’Al Irhabi ‘’ (de terrorist). Hiermee heeft hij een aantal jaren geleden veel kritiek over zich heen gekregen. Wederom tot aan bedreigingen toe. Adel Imam laat zich niet tegenhouden en zoekt ook in de film ‘’Bobbos’’ de grenzen op.

Goodwill ambassadeur UNHCR
In januari 2000 is Adel Imam door de Verenigde Naties benoemd als goodwill ambassadeur voor de UNHCR. Sindsdien zet hij zich onvermoeibaar in voor de zaak van vluchtelingen.

Arabische films in Nederlandse bioscopen
Arabic Film Distribution presenteert met ‘’Bobbos’’ de nieuwste film van Adel Imam tegelijkertijd met het uitbrengen in de Arabische wereld. Arabic Film Distribution hoopt hiermee via filmentertainment Nederland kennis te laten maken met de cultuur van de Arabische wereld en hiermee de indianenverhalen uit de wereld te helpen.

Bobbos in verschillende Pathé theaters in Nederland
Op 16 juni vindt de première plaatst in de Pathe Tuschinski in Amsterdam. Vanaf 18 juni gaat de film regulier draaien in Den Haag Spuimarkt, Amsterdam De Munt en Rotterdam Schouwburgplein.

—————————————————————–

Khalil Aitblal, Refresh Entertainment

..

Categories Divers | Miscellaneous

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close