Jonge lente

O, jonge lente! / Je barst in me open, pulseert in mijn bloed / En net als het groen dat ontluikt aan de takken / ontluik je in mij, en steel je mijn hart.. / Ik dwarrel als bloesem, dronken van leven / Ik drijf op de wind en vrij met de wolken / Verleiding omhult en vervult wat ik zie

De lucht is bedwelmend, zo vol van belofte -dit is meer dan verlangen! / Ik hunker en honger, ik ben wat ik voel, / wat oerkracht niet temt.. / Die eeuwige dans, die wilde ontmoeting / verfijnd en verwilderd, verwonderd en puur / In mij brandt bezieling als een mot in het vuur

Maar waar is mijn geliefde?

Want ik ben wie ik word, wie er leeft in mijn al / Ik ben tal van gezichten, van levens geleefd / Ik ben elk van die vrouwen die ik heb beleefd.. / Dus breng mij tot bloei, nu ik groei in gestalte / Doortastend verken ik de kleur van mijn kracht / Sterker door hartstocht met iedere dag

Laat ik mij bevangen door wie ik bemin? Of volg ik vertwijfeld het spoor van mijn plicht? / Jij achtervolgt mij  nog steeds / In schimmige dromen, in vlagen van licht / In klanken versmolten met jouw warme adem / Zoet als amandel, vloeibaar als wijn

Ik voel nog mijn handen, die nacht op jouw huid / Jij wreef me in met de geur van jouw aarde / En zaaide een zachtheid die mijn sluimer verbrak / Gezegend ben je, en je innige omhelzing! Moge je hart je immer inspireren /En hen doen ontmoetten die je leven verrijken

Dankbaar weerspiegelde de glans van de olie wat niet werd gezegd / Maar lang werd gezien, in het oog van de minnaar/ Want jij hoorde mijn woorden, lang voor ik ze uitte / Nu, gekust door de regen, vervolg ik mijn weg / met de wind in mijn haren / en een lach om mijn mond

Want eens te meer verleg ik mijn koers / verken ik mijn wereld.. / Met iets van jou in mij

..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close